semiremorcă

semiremorcă
SEMIREMÓRCĂ, semiremorci, s.f. Remorcă cu o singură osie, a cărei parte frontală se sprijină pe partea din spate a vehiculului motor. – Din fr. semi-remorque.
Trimis de LauraGellner, 22.07.2004. Sursa: DEX '98

semiremórcă s. f., pl. semiremórci
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

SEMIREMÓRCĂ s.f. Remorcă cu o singură osie, a cărei parte frontală se sprijină pe puntea din spate a vehiculului motor. [gen. -cii. / cf. fr. semi-remorque].
Trimis de LauraGellner, 12.04.2007. Sursa: DN

SEMIREMÓRCĂ s. f. remorcă cu o singură osie, a cărei parte frontală se sprijină pe puntea din spate a vehiculului motor. (< fr. semiremorque)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Look at other dictionaries:

  • ПОЛУПРИЦЕП — [ПРИЦЕП СЕДЕЛЬНЫЙ] прицеп, буксируемый седельным тягачом, опирающийся своей передней частью на опорно сцепное устройство тягача (Болгарский язык; Български) полуремарке; седлово ремарке (Чешский язык; Čeština) návěs (Немецкий язык; Deutsch)… …   Строительный словарь

  • autofrigorifică — AUTOFRIGORÍFICĂ, autofrigorifice, s.f. Automobil care are caroseria sau semiremorca special amenajată, prevăzută cu izolaţie termică a pereţilor şi cu un agregat frigorific, fiind folosit pentru transportul mărfurilor perisabile, pe distanţe… …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”