expozitiv

expozitiv
EXPOZITÍV, -Ă, expozitivi, -e, adj. În care se spune; care explică. ♦ (Despre o lecţie, un text etc.) Prezentat în forma unei expuneri, a unei naraţiuni. ♢ Metodă expozitivă = metodă de predare în învăţământ, care constă în prezentarea conţinutului lecţiei în forma unei expuneri. ♦ (Despre ton) Rece, sec. – Din engl. expositive.
Trimis de cata, 14.06.2004. Sursa: DEX '98

EXPOZITÍV adj. v. enunţiativ.
Trimis de siveco, 13.09.2007. Sursa: Sinonime

expozitív adj. m., pl. expozitívi; f. sg. expozitívă, pl. expozitíve
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

EXPOZITÍV expozitivă (expozitivi, expozitive) 1) Care are caracter de expozeu. 2) (despre lecţii) Care este în formă de expunere; cu conţinutul în formă de expunere. /<engl. expositiv
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

EXPOZITÍV, -Ă adj. În care se expune, care prezintă. ♢ Propoziţie expozitivă = propoziţie enunţiativă; metodă expozitivă = metodă de predare în forma unei expuneri. ♦ (Despre ton) Rece; afectat. [< fr. expositif].
Trimis de LauraGellner, 17.06.2006. Sursa: DN

EXPOZITÍV, -Ă adj. în care se expune; care prezintă. o propoziţie expozitivă = propoziţie enunţiativă; metodă expozitivă = metodă de prezentare în forma unei expuneri. ♢ (despre ton) rece; afectat. (< engl. expositive)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Look at other dictionaries:

  • expozitív — adj. m., pl. expozitívi; f. sg. expozitívã, pl. expozitíve …   Romanian orthography

  • enunţiativ — ENUNŢIATÍV, Ă, enunţiativi, e, adj. Care conţine o enunţare. ♢ Propoziţie enunţiativă = propoziţie care exprimă o constatare, prezentând o acţiune sau o stare ca reală. [pr.: ţi a ] – Din fr. énonciatif, lat. enuntiativus. Trimis de claudia,… …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”