cronaxie

cronaxie
CRONAXÍE s.f. Timpul minim în care are loc o excitaţie; timpul în care un curent electric trebuie să parcurgă un nerv, un muşchi etc., pentru a-l excita. – Din fr. chronaxie.
Trimis de IoanSoleriu, 13.09.2007. Sursa: DEX '98

cronaxíe s. f. (sil. mf. cron-), art. cronaxía, g.-d. cronaxíi, art. cronaxíei
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

CRONAXÍE s.f. Timpul fiziologic caracteristic de excitabilitate a fiecărui organ sau ţesut; (spec.) durata minimă de acţiune a unui curent electric, necesar ca substratul excitat să atingă pragul de răspuns. [gen. -iei. / < fr. chronaxie, cf. gr. chronos – timp, axia – evaluare].
Trimis de LauraGellner, 16.02.2005. Sursa: DN

CRONAXÍE s. f. timpul fiziologic caracteristic de excitabilitate a fiecărui organ sau ţesut; (spec.) durata minimă de acţiune a unui curent electric, necesar pentru ca substratul excitat să atingă pragul de răspuns. (< fr. chronaxie)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Look at other dictionaries:

  • izocronism — izocronísm s. n. (sil. cro ) Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic  IZOCRONÍSM s.n. Însuşirea de a fi izocron. ♦ Proprietate a unor fenomene periodice de a se repeta în mod identic după o perioadă anumită de timp. ♦ Stare a… …   Dicționar Român

  • cronaxic — CRONÁXIC, Ă adj. Referitor la cronaxie. [< fr. chronaxique]. Trimis de LauraGellner, 16.02.2005. Sursa: DN …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”