cnocaut

cnocaut
CNÓCAUT, cnocauturi, s, n. Scoaterea din luptă a boxerului care, în urma unei lovituri primite din partea adversarului, nu poate relua lupta în decurs de zece secunde. [Prescurtat: k.o.] – Din fr., engl. knock-out.
Trimis de hai, 03.06.2004. Sursa: DEX '98

cnócaut s. n. (sil. mf. cnoc-aut), pl. cnócauturi; abr. k.o.
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

CNÓCAUT cnocauturi n. Scoatere din luptă a boxerului care, în urma loviturii aplicate de adversar, nu se poate ridica de jos timp de zece secunde. [Sil. cno-ca-ut] /<fr., engl. knock-out
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

CNÓCAUT s.n. Scoaterea din luptă, la box, a adversarului, care este declarat învins dacă nu se ridică de pe podea până ce arbitrul numără până la zece; (p. ext.) competiţie în care învinsul este eliminat imediat. ♢ A face (pe cineva) cnocaut = a învinge pe cineva, a-l scoate din luptă, a cnocauta. [pron. noc-aut, scris şi knock-out, abrev. k.o., pl. -turi. / < engl., fr. knock-out].
Trimis de LauraGellner, 19.12.2004. Sursa: DN

CNOCAUT [NÓC-AUT] abr. k. o. / s. n. scoaterea din luptă, la box, a adversarului, declarat învins dacă, doborât la podea, nu poate relua lupta în decurs de zece secunde. (< fr., engl. knock-out)
Trimis de raduborza, 07.05.2008. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Look at other dictionaries:

  • cnócaut — s. n. (sil. mf. cnoc aut), pl. cnócauturi; abr. k.o …   Romanian orthography

  • cnocauta — CNOCAUTÁ, cnocautez, vb. I. tranz. A şi învinge adversarul prin cnocaut. [pr.: ca u ] – Din cnocaut. Trimis de hai, 03.06.2004. Sursa: DEX 98  cnocautá vb. (sil. mf. cnoc au ), ind. prez. 1 sg. cnocautéz, 3 …   Dicționar Român

  • knockout — KNÓCK OUT s.n. v. cnocaut. Trimis de LauraGellner, 13.09.2007. Sursa: DN …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”