sincronizator

sincronizator
SINCRONIZATÓR, sincronizatoare, s.n. 1. Aparat cu care se pune în concordanţă pelicula cinematografică pe care este imprimată imaginea cu banda sonoră corespunzătoare. 2. Ansamblu de dispozitive folosit pentru sincronizarea automată a maşinilor sincrone. – Sincroniza + suf. -tor (după fr. synchroniseur).
Trimis de IoanSoleriu, 24.07.2004. Sursa: DEX '98

sincronizatór s. n., pl. sincronizatoáre
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

SINCRONIZAT//ÓR sincronizatoroáre n. Aparat sau dispozitiv pentru sincronizarea automată a unor procese sau operaţii tehnice. /a sincroniza + suf. sincronizatortor
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

SINCRONIZATÓR s.n. 1. Aparat cu care se pune în concordanţă pelicula cinematografică care conţine imaginea cu aceea care conţine partea sonoră. 2. (mec.) Dispozitiv care are rolul de a egaliza vitezele periferice ale pinioanelor cutiei de viteze, uşurând astfel schimbarea lină a vitezelor. [< sincroniza + -tor, după fr. synchroniseur].
Trimis de LauraGellner, 13.09.2007. Sursa: DN

SINCRONIZATÓR s. n. 1. sincronizeză. 2. ansamblu de dispozitive pentru sincronizarea automată a maşinilor sincrone. ♢ dispozitiv care are rolul de a egaliza vitezele periferice ale pinioanelor cutiei de viteze. (după fr. synchroniseur)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Look at other dictionaries:

  • sincronizeză — sincronizéză s. f., pl. sincronizéze Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic  SINCRONIZÉZĂ s. f. aparat cu care se pune în concordanţă pelicula cinematografică ce conţine imaginea cu banda sonoră; sincronizator (1). ♢ utilaj în …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”