batiu

batiu
BATÍU, batiuri, s.n. Construcţie de oţel sau de fontă pe care se montează mecanismele unui sistem tehnic stabil şi prin intermediul căreia acesta se poate fixa pe o fundaţie, pe un teren etc. – Din fr. bâti.
Trimis de valeriu, 03.04.2003. Sursa: DEX '98

batíu s. n., art. batíul; pl. batíuri
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

BATÍU s.n. 1. Construcţie de metal care formează legătura dintre un motor, o maşină etc. şi fundaţie. 2. Cadru pe care se montează mecanismele maşinilor-unelte. [pron. -tiu, pl. -uri. / < fr. bâti].
Trimis de LauraGellner, 09.03.2006. Sursa: DN

BATÍU s. n. 1. construcţie de metal care formează legătura dintre un motor, o maşină etc. şi fundaţie. 2. cadru pe care se montează mecanismele maşinilor-unelte. (< fr. bâti)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • Gauliste (Sesostris I.) — Die Gauliste Sesostris I. an der Nordseite der Weißen Kapelle in Karnak Die Gauliste Sesostris I. befindet sich außen an gegenüberliegenden Seitenwänden der wiedererrichteten Weißen Kapelle im Bereich des Freilichtmuseums der Tempelanlage in… …   Deutsch Wikipedia

  • şasiu — ŞASÍU, şasiuri, s.n. 1. Cadru rigid de rezistenţă care se montează pe osiile unui vehicul cu tracţiune mecanică şi care susţine caroseria. 2. Nume purtat de diferite tipuri de rame sau de cadre, întrebuinţate în industrie, în legătoria de cărţi,… …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”