selectivitate

selectivitate
SELECTIVITÁTE s.f. 1. Însuşirea de a fi selectiv. ♦ Capacitatea de selecţie a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. Selectivitatea unui aparat de radio. 2. Însuşire a plantelor şi a animalelor de a face selecţie naturală în procesul de fecundare şi în comportarea faţă de condiţiile de viaţă. – Din fr. sélectivité.
Trimis de RACAI, 07.12.2003. Sursa: DEX '98

selectivitáte s. f., g.-d. art. selectivităţii
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

SELECTIVITÁTE f. 1) Capacitate de selecţie a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. 2) biol. Însuşire a plantelor şi a animalelor de a face selecţie naturală în procesul de fecundare şi în comportarea faţă de condiţiile de viaţă. /<fr. sélectivité
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

SELECTIVITÁTE s.f. 1. Proprietate a unui aparat de radiorecepţie de a fi selectiv. 2. Însuşire a plantelor şi animalelor de a face selecţie naturală în procesul de fecundare şi în comportarea faţă de condiţiile de viaţă. [cf. fr. sélectivité].
Trimis de LauraGellner, 12.04.2007. Sursa: DN

SELECTIVITÁTE s. f. 1. capacitatea de selecţie a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. ♢ proprietate a unui radioreceptor de a fi selectiv. 2. capacitate a omului de a efectua o anumită alegere între elementele unei clase de fenomene, obiecte etc. 3. însuşire a plantelor şi animalelor de a face selecţie naturală în procesele biologice şi în comportarea lor faţă de condiţiile de mediu. (< fr. sélectivité)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • selectivitáte — s. f., g. d. art. selectivitäţii …   Romanian orthography

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”