parasolar

parasolar
PARASOLÁR, parasolare, s.n. 1. Dispozitiv (în formă de pâlnie) montat la obiectivul aparatului de fotografiat sau de filmat pentru a împiedica pătrunderea luminii suplimentare în aparat. 2. Apărătoare formată dintr-o placă transparentă (colorată) sau opacă, montată în interiorul unui autovehicul, deasupra parbrizului, pentru a proteja pe şofer de lumina directă a soarelui. – Para2- + solar.
Trimis de valeriu, 13.09.2007. Sursa: DEX '98

PARASOLÁR s. (FOTO) (rar) parasol.
Trimis de siveco, 05.08.2004. Sursa: Sinonime

parasolár s. n., pl. parasoláre
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

PARASOLÁR s.n. 1. Apărătoare montată la obiectivul aparatului de fotografiat sau de filmat pentru a împiedica pătrunderea luminii suplimentare în aparat; parasol. 2. Placă transparentă (colorată fumuriu) sau opacă, montată în interiorul unui autovehicul, deasupra parbrizului, pentru a apăra pe şofer de lumina directă a soarelui. [cf. germ. Parasolar, fr. parasoleil].
Trimis de LauraGellner, 15.01.2007. Sursa: DN

PARASOLÁR s. n. 1. apărătoare montată la obiectivul aparatului de fotografiat sau de filmat pentru a împiedica pătrunderea luminii suplimentare în aparat. 2. placă transparentă sau opacă, în interiorul unui autovehicul, deasupra parbrizului, pentru a apăra pe şofer de lumina directă a soarelui. (< germ. Parasolar)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • parasol — PARASÓL, parasoluri, s.n. 1. (înv. şi reg.) Umbrelă (de soare). 2. Aripă de avion monoplan (aşezată deasupra fuzelajului). – Din germ. Parasol, fr. parasol. Trimis de valeriu, 13.09.2007. Sursa: DEX 98  PARASÓL s. v. parasolar. T …   Dicționar Român

  • БРИССОЛЬ — постоянное солнцезащитное устройство в виде решётчатого козырька, устанавливаемого над проёмами с внешней стороны здания (Болгарский язык; Български) слънцезащитник (Чешский язык; Čeština) slunolam (Немецкий язык; Deutsch) Lichtschutz;… …   Строительный словарь

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”