miciurinism

miciurinism
MICIURINÍSM s.n. Teorie biologică potrivit căreia există o unitate între organism şi condiţiile sale de existenţă şi care priveşte transformarea speciilor ca rezultat al îmbinării acţiunii directe a condiţiilor de existenţă şi a selecţiei naturale. – Miciurin (n. pr.) + suf. -ism.
Trimis de LauraGellner, 29.05.2004. Sursa: DEX '98

miciurinísm s. n. (sil. -ciu-)
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

MICIURINÍSM n. Teorie biologică care se referă la metodele de hibridare artificială, de educare dirijată şi de selecţie artificială a organismelor. /Miciurin n. pr. + suf. miciurinismism
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

MICIURINÍSM s.n. Teorie elaborată de I. v. Miciurin, care se referă la metoda de hibernare artificială, de educare dirijată şi de selecţie artificială, având în vedere că variaţiile individuale au caracter adecvat ca urmare a unităţii organism-mediu, iar ereditatea nu este legată de un anumit substrat. [pron. -ciu-. / < Miciurin – biolog sovietic + -ism].
Trimis de LauraGellner, 31.10.2006. Sursa: DN

MICIURINÍSM s. n. teorie elaborată de I. v. Miciurin, care se referă la metodele de hibridare artificială, de educare dirijată şi de selecţie artificială a organismelor. (< Miciurin, n. pr. + -ism)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Look at other dictionaries:

  • miciurinist — MICIURINÍST, Ă, miciurinişti, ste, adj., s.m. şi f. 1. adj. Care aparţine miciurinismului, privitor la miciurinism, care se întemeiază pe miciurinism; miciurinian (1). 2. s.m. şi f. Adept al miciurinismului; miciurinism (2). – Miciurin[ism] + suf …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”