indiviziune

indiviziune
INDIVIZIÚNE s.f. (jur.) Drept de proprietate pe care două sau mai multe persoane îl au pe cote-părţi, asupra unor bunuri privite ca o totalitate nedivizată. [pr.: -zi-u-] – Din fr. indivision.
Trimis de valeriu, 21.07.2003. Sursa: DEX '98

indiviziúne s. f. (sil. -zi-u-), g.-d. art. indiviziúnii
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

INDIVIZIÚN//E indiviziunei f. Stare a unui bun material asupra căruia au dreptul mai multe persoane, fără a fi determinată cota-parte a fiecăreia dintre ele. [G.-D. indiviziunii; Sil. -zi-u-] /<fr. indivision
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

INDIVIZIÚNE s.f. (jur.) Drept de proprietate asupra unui bun exercitat de mai multe persoane în acelaşi timp, având fiecare o cotă-parte care nu poate fi determinată material; situaţia acestor persoane. [pron. -zi-u-, var. (rar) indivizie s.f. / cf. fr. indivision].
Trimis de LauraGellner, 29.04.2005. Sursa: DN

INDIVIZIÚNE s. f. (jur.) drept de proprietate asupra unui bun exercitat de mai multe persoane în acelaşi timp, având fiecare o cotă-parte care nu poate fi determinată material. (< fr. indivision)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Look at other dictionaries:

  • indiviziúne — s. f. (sil. zi u ), g. d. art. indiviziúnii …   Romanian orthography

  • indiviz — INDIVÍZ, Ă, indivizi, e, adj. (jur.; despre bunuri) Care se găseşte în stare de indiviziune. ♦ (Despre oameni) Care posedă o proprietate în indiviziune. – Din fr. indivis, lat. indivisus. Trimis de valeriu, 13.09.2007. Sursa: DEX 98  indivíz adj …   Dicționar Român

  • indivizie — INDIVÍZIE s.f. v. indiviziune. Trimis de LauraGellner, 13.09.2007. Sursa: DN …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”