gazometru

gazometru
GAZOMÉTRU, gazometre, s.n. 1. Aparat cu care se măsoară cantitatea de gaz2 care trece printr-o conductă. 2. Rezervor în care se înmagazinează gazul2 de iluminat produs de o uzină, pentru a fi distribuit consumatorilor. – Din fr. gazomètre.
Trimis de gall, 13.09.2007. Sursa: DEX '98

gazométru s. n. (sil. -tru), art. gazométrul; pl. gazométre
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

GAZOMÉTR//U gazometrue n. Aparat pentru reglarea presiunii şi măsurarea debitului de gaz într-o conductă; contor de gaz. /<fr. gazometre
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

GAZOMÉTRU s.n. 1. Aparat pentru măsurarea cantităţii de gaz care străbate o conductă. 2. Rezervor pentru înmagazinarea de gaze şi de distribuire a lor sub presiune constantă. [< fr. gazomètre].
Trimis de LauraGellner, 30.06.2006. Sursa: DN

GAZOMÉTRU s. n. 1. aparat pentru măsurarea contităţii de gaze care străbat o conductă. 2. rezervor pentru înmagazinarea şi distribuirea gazelor sub presiune constantă. (< fr. gazomètre)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

  • gazométru — s. n. (sil. tru), art. gazométrul; pl. gazométre …   Romanian orthography

  • cimentometru — CIMENTOMÉTRU, cimentometre, s.n. Aparat pentru determinarea modului de distribuire a cimentului în spaţiul dintre coloana unei sonde şi teren. – Ciment + metru (după apometru, gazometru etc.). Trimis de viorelgrosu, 13.09.2007. Sursa: DEX 98 … …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”