garnisaj

garnisaj
GARNISÁJ s.n. Strat de material aşezat pe suprafaţa unui obiect, a unei construcţii etc. pentru a le proteja. ♦ Strat de mărăcini, de nuiele sau de alt material pus pe fundul sau pe pereţii şanţurilor de scurgere ale unui torent pentru a împiedica eroziunile. – Din fr. garnissage.
Trimis de gall, 13.09.2007. Sursa: DEX '98

garnisáj s. n., pl. garnisáje
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

GARNISÁJ garnisaje n. 1) Strat de material cu care se acoperă un obiect, o construcţie, un teren, în scop protector. 2) Material constând din diferite ramuri (mărăcini, nuiele etc.) care se aşază la fundul unui torent de apă pentru a-i micşora acţiunea distructivă. /<fr. garnissage
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

GARNISÁJ s.n. (constr.) Strat aşezat pe suprafaţa unui obiect, a unei construcţii etc. ♦ Strat de mărăcini, de nuiele etc. care se aşază la fundul unui torent pentru a-i micşora acţiunea distructivă. [< fr. garnissage].
Trimis de LauraGellner, 30.06.2006. Sursa: DN

GARNISÁJ s. n. 1. lucrare din crengi, pe fundul ogaşelor sau ravenelor, pentru reţinerea aluviunilor ori a fixării albiei. 2. strat de mărăcini, de nuiele etc. cu care se căptuşeşte fundul unui torent. (< fr. garnissage)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”