fotocolografie

fotocolografie
FOTOCOLOGRAFÍE, fotocolografii, s.f. Procedeu de tipărire la care se foloseşte ca formă de tipar un strat de gelatină sensibilizat la acţiunea luminii şi transformat într-un clişeu imprimabil prin reproducere fotomecanică; heliotipie. – Din fr. photocollographie.
Trimis de zaraza_joe, 13.09.2007. Sursa: DEX '98

fotocolografíe s. f. → colografie
Trimis de siveco, 13.09.2007. Sursa: Dicţionar ortografic

FOTOCOLOGRAFÍE s.f. Procedeu de reproducere tipografică în care se foloseşte un strat de gelatină sensibilizat la acţiunea luminii. v. heliotipie. [gen. -iei, / < fr. photocollographie].
Trimis de LauraGellner, 13.09.2007. Sursa: DN

FOTOCOLOGRAFÍE s. f. procedeu de reproducere tipografică folosind un strat de gelatină sensibilizat la acţiunea luminii. (< fr. photocollographie)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

  • heliotipie — HELIOTIPÍE, heliotipii, s.f. Fotocolografie. [pr.: li o ] – Din fr. héliotypie. Trimis de gall, 13.09.2007. Sursa: DEX 98  heliotipíe s. f. (sil. li o ), art. heliotipía, g. d. art. heliotipíei; pl. heliotipíi …   Dicționar Român

  • fototipie — FOTOTIPÍE (2), fototipii, s.f. 1. Procedeu prin care se execută reproduceri, apropiate ca aspect de fotografie, cu ajutorul unui clişeu format dintr un strat subţire de gelatină bicromatică, aşezat pe o placă de cupru. 2. Reproducere obţinută… …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”