floroglucină

floroglucină
FLOROGLUCÍNĂ s.f. Substanţă chimică cristalină, solubilă în alcool şi în eter, folosită ca developator în fotografie şi ca intermediar în sinteza unor răşini, coloranţi etc. – Din fr. phloroglucine.
Trimis de LauraGellner, 14.05.2004. Sursa: DEX '98

floroglucínă s. f. (sil. -glu-), g.-d. art. floroglucínei
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

FLOROGLUCÍNĂ s.f. Substanţă chimică, derivat al benzenului, cristalină, albă, solubilă în alcool şi eter, folosită ca developator fotografic şi în industria coloranţilor. [< fr. phloroglucine].
Trimis de LauraGellner, 24.06.2006. Sursa: DN

FLOROGLUCÍNĂ s. f. substanţă chimică, derivat al benzenului, cristalină, albă, solubilă în alcool şi eter, folosită ca developator fotografic şi în industria coloranţilor. (< fr. phloroglucine)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • Hiperforina — Molécula de la hiperforina. La hiperforina es un derivado de floroglucina que se extrae de la hierba de San Juan al que se atribuyen efectos sobre los neurotransmisores y las células nerviosas en el cerebro. Inhibe la recaptura de dopamina,… …   Wikipedia Español

  • reacción de Gunning — una reacción para determinar el contenido de HCl libre en el estómago. A algunos centímetros cúbicos de orina en un tubo de ensayo se añade unas gotas de un reactivo preparado 2 g de floroglucina y 1 g de vainillina en 30 ml de alcohol. Se… …   Diccionario médico

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”