dezincrusta

dezincrusta
DEZINCRUSTÁ, dezincrustéz, vb. I. tranz. A curăţa de depunerile de piatră o căldare de aburi, o instalaţie termică etc. – Din fr. désincruster.
Trimis de LauraGellner, 17.07.2004. Sursa: DEX '98

dezincrustá vb. (sil. mf. dez-), ind. prez. 1 sg. dezincrustéz, 3 sg. şi pl. dezincrusteáză
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

A DEZINCRUST//Á dezincrustaéz tranz. (instalaţii termice) A curăţa, înlăturând crusta de pe pereţi. /<fr. désincruster
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

DEZINCRUSTÁ vb. I. tr. 1. A curăţa depunerile de piatră de pe o căldare de abur sau de pe o maşină termică. 2. A îndepărta unele substanţe care însoţesc celuloza în materia primă fibroasă din care se fabrică hârtia. [< fr. désincruster].
Trimis de LauraGellner, 19.02.2005. Sursa: DN

DEZINCRUSTÁ vb. tr. 1. a înlătura crusta din instalaţiile de răcire ale motoarelor cu ardere internă, din cazanele cu abur, turbine etc. 2. a îndepărta unele substanţe care însoţesc celuloza în materia primă fibroasă din care se fabrică hârtia. (< fr. désincruster)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • dezincrustare — DEZINCRUSTÁRE, dezincrustări, s.f. Faptul de a dezincrusta. – v. dezincrusta. Trimis de LauraGellner, 13.09.2007. Sursa: DEX 98  dezincrustáre s. f. (sil. mf. dez ), g. d. art. dezincrustării; pl. dezincrustări Trimis de siveco, 10.08.2004.… …   Dicționar Român

  • dezincrustant — DEZINCRUSTÁNT, dezincrustante, s.n. Substanţă folosită pentru a împiedica depunerile de piatră în căldările de aburi, în instalaţiile termice etc., sau pentru a dezincrusta o astfel de căldare, instalaţie etc. – Din fr. désinscrustant. Trimis de… …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”