debuşeu

debuşeu
DEBUŞÉU, debuşeuri, s.n. 1. Piaţă pe care producătorii îşi pot desface produsele uşor şi în mari cantităţi. 2. (În sintagma) Debuşeul podului = debitul maxim de apă care poate curge pe sub un pod, astfel încât, de la nivelul apei până la partea de jos a podului, să rămână un anumit spaţiu liber de siguranţă. [pl. şi: debuşee] – Din fr. débouché.
Trimis de claudia, 13.09.2007. Sursa: DEX '98

debuşéu s. n., art. debuşéul; pl. debuşéuri/debuşée
Trimis de siveco, 12.12.2007. Sursa: Dicţionar ortografic

DEBUŞÉU debuşeuri n. 1) Mijloc eficace de a asigura larga desfacere a mărfurilor. 2) Regiune care serveşte ca piaţă de desfacere uşoară şi pe scară largă a mărfurilor. 3): debuşeuul podului debit maxim de apă care poate trece pe sub un pod nepunându-l în pericol. /<fr. débouché
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

DEBUŞÉU s.n. 1. Regiune, ţară (străină) care serveşte ca piaţă de desfacere a produselor. 2. Debuşeul podului = debitul maxim de apă care poate curge pe sub un pod. [pl. -uri. / < fr. débouché].
Trimis de LauraGellner, 18.02.2005. Sursa: DN

debuşéu (-uri), s.n. – Piaţă de desfacere, tîrg. fr. débouché.
Trimis de blaurb, 20.07.2007. Sursa: DER

DEBUŞÉU s. n. 1. regiune, ţară servind ca piaţă de desfacere a produselor, a mărfurilor etc. 2. ieşirea dintr-un defileu a unei ape curgătoare, a unei şosele etc. ♢ (mil.) ieşire la loc deschis, larg. o ŭl unui pod = debit maxim al unei ape curgătoare care la nivelul maxim nu trece peste pod. (< fr. débouché)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Look at other dictionaries:

  • debuşéu — s. n., art. debuşéul; pl. debuşéuri/debuşée …   Romanian orthography

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”