torsiometru

torsiometru
TORSIOMÉTRU, torsiometre, s.n. Aparat folosit în industria textilă pentru a determina numărul posibil de răsuciri pe o anumită lungime a firului. [pr.: -si-o-] – Din fr. torsiomètre.
Trimis de LauraGellner, 28.06.2004. Sursa: DEX '98

torsiométru s. n. (sil. -si-o-, -tru), art. torsiométrul; pl. torsiométre
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

TORSIOMÉTR//U torsiometrue n. 1) Instrument pentru măsurarea deformaţiei barelor la torsiune. 2) Aparat pentru determinarea rezistenţei hârtiei la torsiune. [Sil. -si-o-me-tru] /<fr. torsoimetre
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

TORSIOMÉTRU s.n. 1. Instrument pentru măsurarea deformaţiei la torsiune a barelor. ♦ Aparat pentru determinarea rezistenţei hârtiei la torsiune. 2. (text.) Instrument pentru determinarea numărului de răsuciri pe o anumită lungime de fir. [pron. -si-o-. / < fr. torsiomètre].
Trimis de LauraGellner, 09.06.2007. Sursa: DN

TORSIOMÉTRU s. n. 1. instrument pentru măsurarea deformaţiei la torsiune a diferitelor metale. 2. aparat pentru determinarea rezistenţei hârtiei la torsiune. 3. instrument pentru determinarea numărului de răsuciri pe o anumită lungime a unui fir textil. (< fr. torsiomètre)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

  • torsiograf — TORSIOGRÁF, torsiografe, s.n. Aparat folosit pentru măsurarea şi înregistrarea grafică a deformaţiilor barelor încercate la răsucire. [pr.: si o ] – Din fr. torsiographe. Trimis de LauraGellner, 28.06.2004. Sursa: DEX 98  torsiográf s. n. (sil.… …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”