tifdruc

tifdruc
TÍFDRUC, tifdrucuri, s.n. 1. Metodă de tipărire cu forme de tipar la care imaginea este realizată prin scobituri gravate. 2. Maşină de tipar cu care se imprimă după tifdruc (1). – Din germ. Tiefdruck.
Trimis de romac, 13.09.2007. Sursa: DEX '98

TÍFDRUC s. v. calcografie.
Trimis de siveco, 13.09.2007. Sursa: Sinonime

tifdrúc s. n., (maşini) pl. tifdrúcuri
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

TÍFDRUC tifdrucuri n. poligr. 1) rar Procedeu de reproducere grafică a unor imagini cu ajutorul clişeelor gravate în adâncime; tipar adânc; calcografie. 2) Maşină care imprimă cu astfel de forme. /<germ. Tiefdruck
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

TÍFDRUC s.n. 1. Metodă de tipărire cu forme de tipar la care imaginea este formată din scobituri gravate; tipar adânc; calcografie. 2. Maşină de tipar cu care se imprimă după această metodă. [< germ. Tiefdruck].
Trimis de LauraGellner, 08.06.2007. Sursa: DN

TÍFDRUC s. n. 1. metodă de tipărire cu forme de tipar la care imaginea este formată din scobituri gravate; tipar adânc; calcografie. 2. maşină de tipar cu care se imprimă după această metodă. (< germ. Tiefdruck)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

  • calcografie — CALCOGRAFÍE s.f. 1. Procedeu de reproducere grafică prin tipar a unor imagini gravate pe clişee de zinc săpate în adâncime; tipar adânc. 2. Metodă microscopică de studiu a unei secţiuni lustruite a mineralelor metalifere opace cu ajutorul luminii …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”