talonetă

talonetă
TALONÉTĂ, talonete, s.f. Bucată de carton fixată în dreptul călcâiului la un obiect de încălţăminte, pentru a asigura rezistenţa îmbinării. ♦ Branţ. ♦ Bucată de stofă, cusută la manşetă sau la marginea de jos a pantalonilor pentru a evita uzura în acel loc. [var.: talonét s.n.] – Din fr. talonnette.
Trimis de LauraGellner, 23.06.2004. Sursa: DEX '98

talonétă s. f., pl. talonéte
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

TALONÉT//Ă talonetăe f. 1) Bucată de carton sau de alt material, care se aplică în interiorul încălţămintei în dreptul călcâiului. 2) Bucată de stofă cusută la manşetă sau la marginea de jos a pantalonilor (pentru a preîntâmpina uzura). /<fr. talonnette
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

TALONÉTĂ s.f. 1. Bucată de piele, de carton sau de plută, care se aplică în interiorul încălţămintei, peste talpa propriu-zisă; branţ. 2. Bucată de stofă, cusută la capătul pantalonilor pentru a evita uzura în acel loc. [< fr. talonnette].
Trimis de LauraGellner, 30.05.2007. Sursa: DN

TALONÉTĂ s. f. 1. bucată de piele, de carton sau de plută, în interiorul încălţămintei, peste talpa propriu-zisă; branţ. 2. bucată de stofă cusută la capătul pantalonilor pentru a evita uzura în acel loc. (< fr. talonnette)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Look at other dictionaries:

  • talonétã — s. f., pl. talonéte …   Romanian orthography

  • talonet — TALONÉT s.n. v. talonetă. Trimis de LauraGellner, 10.04.2009. Sursa: DEX 98 …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”