subînchiria

subînchiria
SUBÎNCHIRIÁ, subînchiriez, vb. I. tranz. A da cu chirie un imobil sau o parte dintr-un imobil închiriat pe seama sa. ♢ A lua cu chirie de la chiriaşul principal o parte dintr-un imobil sau întregul imobil. [pr.: -ri-a] – Sub1- + închiria (după fr. sous-louer).
Trimis de IoanSoleriu, 27.07.2004. Sursa: DEX '98

subînchiriá vb. (sil. mf. sub-) închiria
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

A SUBÎNCHIRI//Á subînchiriaéz tranz. (case, camere, obiecte etc.) 1) A da cu chirie, fiind în situaţia de chiriaş. 2) A lua cu chirie de la un chiriaş. [Sil. sub-în-chi-ri-a] /sub- + închiria
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

SUBÎNCHIRIÁ vb. I. tr. A da cu chirie un imobil (sau o parte dintr-un imobil) închiriat pe seama sa. ♦ A închiria o parte dintr-un imobil de la locatarul principal. [pron. -ri-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < sub- + închiria, după fr. sous-louer].
Trimis de LauraGellner, 13.09.2007. Sursa: DN

SUBÎNCHIRIÁ vb. tr. a da cu chirie (o parte dintr-)un imobil, închiriat pe seama sa. ♢ a închiria o parte dintr-un imobil de la locatarul principal. (după fr. sous-louer)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Look at other dictionaries:

  • subînchiriere — SUBÎNCHIRIÉRE, subînchirieri, s.f. Acţiunea de a subînchiria şi rezultatul ei. [pr.: ri e ] – v. subînchiria. Trimis de IoanSoleriu, 27.07.2004. Sursa: DEX 98  SUBÎNCHIRIÉRE s. (rar) sublocaţiune. (subînchiriere unei camere.) Trimis de siveco,… …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”