strapontină

strapontină
STRAPONTÍNĂ, strapontine, s.f. Scaun rabatabil fără spătar, fixat de un perete sau de un alt scaun alăturat, folosit într-o sală de spectacole, pe culoarul unui tren, în trăsură, în autobuz etc. [ var.: strapontín s.n.] – Din fr. strapontin.
Trimis de ionel, 13.09.2007. Sursa: DEX '98

strapontínă s. f., g.-d. art. strapontínei; pl. strapontíne
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

STRAPONTÍN//Ă strapontinăe f. Scaun fără spetează, care se poate ridica şi lăsa în jos, instalat suplimentar (într-o sală de spectacole, în tren, în trăsură etc.). [G.-D. strapontinei] /<fr. strapontin, it. strapuntino
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

STRAPONTÍNĂ s.f. Scaunul din faţă al unei trăsuri, care se poate ridica şi lăsa în jos. ♦ Scaun asemănător celui descris mai sus, care se află sau se poate aşeza la marginea rândurilor de scaune (pe interval) în sălile de spectacol. [var. strapontin s.n. / cf. fr. strapontin, it. strapontino].
Trimis de LauraGellner, 15.05.2007. Sursa: DN

STRAPONTÍNĂ s. f. scaun fără spătar, rabatabil, în sălile de spectacol, pe culoarele de tren, în trăsură, autobuz. (< fr. strapontin, it. strapontino)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Look at other dictionaries:

  • strapontínã — s. f., g. d. art. strapontínei; pl. strapontíne …   Romanian orthography

  • strapontin — STRAPONTÍN s.n. v. strapontină. Trimis de ionel, 13.09.2007. Sursa: DEX 98  STRAPONTÍN s.n. v. strapontină. Trimis de LauraGellner, 13.09.2007. Sursa: DN …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”