neoromantism

neoromantism
NEOROMANTÍSM s.n. Curent în literatura modernă şi contemporană apărut ca o reacţie de tip romantic împotriva naturalismului. [pr.: ne-o-] – Din fr. néo-romantisme.
Trimis de LauraGellner, 09.06.2004. Sursa: DEX '98

neoromantísm s. n. (sil. ne-o-)
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

NEOROMANTÍSM n. (în sec. XIX) 1) Curent în literatură şi artă, apărut ca reacţie împotriva naturalismului, care se bazează pe estetica romantismului. 2) Tendinţă artistică contemporană care porneşte de la romantism. [Sil. ne-o-] /<fr. néo-romantisme
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

NEOROMANTÍSM s.n. 1. Curent în literatura modernă universală de la sfârşitul sec. XIX, apărut ca o reacţie împotriva naturalismului. 2. Tendinţă artistică modernă, care se inspiră din romantism. [cf. fr. néo-romantisme].
Trimis de LauraGellner, 24.11.2006. Sursa: DN

NEOROMANTÍSM s. n. 1. curent în literatura modernă universală de la începutul sec. XX, apărut ca o reacţie împotriva naturalismului. 2. tendinţă artistică modernă care se inspiră din romantism. 3. direcţie în filosofie care, păstrând cadrul teoretic al romantismului, anunţă existenţialismul şi neospiritualismul. (< fr. néo-romantisme)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • neoromantic — NEOROMÁNTIC, Ă, neoromantici, ce, s.m. şi f., adj. 1. s.m. şi f. Adept al neoromantismului. 2. adj. Care ţine de neoromantism, caracteristic, propriu neoromantismului, care se referă la neoromantism. [pr.: ne o ] – Din fr. néo romantique. Trimis… …   Dicționar Român

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”